
Hvordan laver man klare isterninger?
Måske har du bemærket de flotte, krystalklare isterninger, som bartenderen bruger på restauranten eller baren. De skinner så fint i cocktailen! Men sådan bliver dine isterninger ikke ligefrem, når du hiver dem ud af fryseren og vrider dem ud af plastikformen.
Men er det så vigtigt med klare isterninger i forhold til smagen på cocktailen? Når isterningerne er klare, holder de i længere tid i din cocktail og holder på den rette temperatur. Dét betyder, at din cocktail kommer til at smage bedst muligt!
Hvordan laver man så de her helt klare isterninger? Her får du en komplet guide med trin for trin. Derudover får du en liste over de ting, som du skal bruge for at nå i mål.
Du kan dog ikke lave dem på et par få timer, som du måske er vant til. Holder du festen i morgen? Så er den bedste løsning nok at købe sig fra det og få leveret klare isterninger.
Indkøbsliste til klare isterninger
Forberedelse til at lave klare isterninger
Fyld køleboksen op med vand, næsten til kanten. Derefter sætter du køleboksen i fryseren, men uden låg.
Når køleboksen har stået i fryseren i 24 timer, skal den ud. Hold tiden meget nøjagtigt, og undgå at komme udover plus/minus 1 time. Får isen kortere tid, er den ikke blevet kølet tilstrækkeligt. Får den længere tid, bliver isterningerne ikke så klare, som de kunne.
Efter de 24 timer lægger du køleboksen med åbningen nedad på et spækbræt. Efter et par få minutter kan du høre, at isen har løsnet sig.
Når du løfter køleboksen, ser du en overflade, der ikke er helt frossen. Denne del af isen skærer du af med en brødkniv. Til sidst står du tilbage med den del af isen, der er gennemfrossen.
Frem med kniv og hammer!
Læg et viskestykke på et bord, og sæt spækbrættet med isblokken ovenpå. Så glider spækbrættet mindst muligt for dig.
Nu kan du begynde at skære de klare isterninger ud! Med brødkniven saver du på langs af isblokken, så du skærer igennem det tyndeste stykke. Prøv at lade være med at trykke for hårdt med kniven, og sav i stedet for gennem isen. Når du er kommet et godt stykke igennem, kan du give kniven et let slag med en hammer.
Hvis du ikke skal bruge isterningerne med det samme, kan du gemme dem i fryseren i frysepose.
Det endelige resultat
Du bestemmer selv hvor store, de klare isterninger skal være. Vi anbefaler at skære dem i store firkanter, da det giver det flotteste resultat i en cocktail – og så holder de i længere tid.
Det bliver selvfølgelig svært at få kanter og sider helt skarpe. Men så er det heldigt, at meget af charmen ligger i, at de er hjemmelavet.
God fornøjelse med de klare isterninger!
Relateret blog indlæg
Cocktails til nytår
Cocktails til nytår Opskrifter NytårHøjtider Hvilken bedre måde at fejre årets sidste dag på end med skønne cocktails til nytår?! Selvfølgelig kan I altid bare skåle i traditionel champagne. Men...
Cocktails med champagne
Cocktails med champagneOpskrifter Champagne Et par ekstra bobler har aldrig skadet en cocktail! Cocktails med champagne får et eksklusivt twist og perler perfekt på tungen. Du har nok ikke en...
Uhyggelige halloween cocktails
Uhyggelige halloween cocktailsOpskrifter Højtider HalloweenSkal du tage din halloween fest næste niveau? Så er det halloween cocktails, du er ude efter! Alle opskrifterne giver kuldegysninger og...