Whiskey Sour
- 4 cl bourbon
- 2 cl sukkersirup
- 2 cl citronsaft
- 1 cl æggehvide
- 2 stænk angostura bitter
- 1 skive tørret appelsin til pynt
- 115 g isterninger
- 1 stk. lowball glas
Ingredienser
- Fyld et lowball glas med isterninger.
- Hæld bourbon, sukkersirup, citronsaft, Angostura og æggehvide i shakeren.
- Dry shake.
- Si over i glasset.
- Pynt med en skive tørret appelsin.
FREMGANGSMÅDE
BLIV KLOGERE PÅ COCKTAILEN
HISTORIEN OG VARIATIONERNE
VARIATIONER AF WHISKEY SOUR
Der er et væld af muligheder, hvis du ønsker at twiste din Whiskey Sour. Måske har du en grund til at undgå brugen af æggehvide? Så går du bare efter en Boston Sour, som kun består af Bourbon Whiskey, citronsaft og sukkersirup.
Derudover kan du kaste dig over en Gin Sour og New York Sour. Her tilføjer du blot 1-2 cl rødvin, hvilket giver drinken lidt mere dybde. Det er selvfølgelig også oplagt at udskifte Bourbon med en anden whiskey eller spiritus.
WHISKEY SOUR OPRINDELSE
Whiskey Sour stammer fra Amerika, hvor den fik sin titel af Jerry Thomas i 1862. Den blev dog mixet længe før af de britiske sømænd, der ikke altid var garanteret rent drikkevand. Når tørsten meldte sig, var det derfor oplagt at bruge de remedier, der var til rådighed: lime, citron, sukker og whiskey.
Cocktailen havde også en anden fordel for sømændene. De lange ture på farvandet indebar altid sygdom, men med Whiskey Sour forsøgte de ihærdigt at forebygge dårligdommene.
DEN KOMPLETTE BARLØSNING
NYD DIN FEST UDEN BEKYMRING!