Champagne brus
- 2 cl Cuba Caramel
- 1 cl limesaft
- Top af med grøn sodavand
- 1 skive tørret lime til pynt
- 50 g isterninger
- 1 stk. highball glas
Ingredienser
- Fyld et highball glas med isterninger.
- Hæld Cuba Caramel og limesaft i glasset.
- Top op med grøn sodavand.
- Pynt med en skive tørret lime.
Fremgangsmåde
Stort og småt om drinken
Variationer af champagnebrus
Skal din champagnebrus drink have lidt ekstra wauw-effekt? Du kan skrue en smule på styrken af spiritus og tilføje en skvæt rom. Hvis drinken skal minde endnu mere om ispinden, så kan du dyppe kanten af glasset i mørk chokolade.
Kunne det friste med andre drinks, der er inspireret af ispinde? Så er der nok at vælge mellem! Prøv en Kung Fu, Filur eller Astronaut.
Champagnebrus oprindelse
Champagnebrus er lidt af kultklassiker, men findes ikke på ret mange menukort længere. Det skyldes til dels at cocktailmoden skifter, og at der simpelthen ikke bliver produceret ret mange grønne sodavand mere.
Både i smag og navn er Champagnebrus drinken inspireret af ispinden med smag af lemonade. Med sine meget simple ingredienser og søde smag er Champagnebrus i familie Filur, Brandbil, Isbjørn, Københavnerstang og andre drinks fra 80’erne og 90’erne.
Alkoholfri Champagnebrus
Hvad end en alkoholfri Champagnebrus er tiltænkt til børnene eller de voksne, der helst undgår alkohol, så er det altid en bedre oplevelse, hvis man gør lidt ekstra ud af det. En alkoholfri Champagnebrus er stort set lavet på samme ingredienser som den originale.
Ingredienser
- 2 cl karamelsirup
- 1 cl limejuice
- 20 cl grøn sodavand
- 1 skive lime
- 50 g isterninger
FREMGANGSMÅDE
- Fyld glasset med isterninger.
- Tilføj karamelsirup og limejuice.
- Tilsæt grøn sodavand.
- Pynt med en skive lime og servér.