Bramble
- 4 cl gin
- 2 cl citronsaft
- 2 cl sukkersirup
- 2 cl brombærsirup
- 1 skive tørret citron til pynt
- 120 g knust is
- 1 stk. lowball glas
Ingredienser
- Fyld et lowball glas med knust is.
- Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i en shaker og ryst grundigt.
- Si blandingen over i glasset.
- Hæld brombærsirup over bagsiden af en ske. Det lægger sig som et lag oven på cocktailen.
- Pynt med en tørret skive citron.
Fremgangsmåde
Gå på opdagelse i cocktailen
Variationer, oprindelse og virgin udgave
Variationer af Bramble
Bramble er i sig selv en variation af Gin Sour. Det giver derfor helt sig selv, at der ikke er ret mange variationer af cocktailen. Men fat endelig mod, hvis du er på jagt efter en lidt sødere udgave.
Når du mixer en Bramble med brombærsyltetøj, får du … Jam Bramble! Denne variant er selvfølgelig en smule mere sukret, men du kan altid tilfredsstille den søde tand mere eller mindre alt efter mængden af syltetøj.
Bramble oprindelse
‘Bramble’ betyder brombærbusk på engelsk. Det er også i 80’ernes England, at Bramble har sin oprindelse, hvor bartenderen Dick Bradshell mixede den på Fred’s Club i London for første gang. Han var træt af, at der endnu ikke fandtes en lækker cocktail på menukortet, der var britisk inspireret.
Cocktailen Bramble har stadig ikke opnået anerkendelsen som en klassiker, da den stadig er for ny på menukortet. Ikke desto mindre er den i barmiljøet kategoriseret som en modern classic, da den her er alment kendt.
Alkoholfri Bramble
En alkoholfri Bramble bliver selvfølgelig ikke helt som den klassiske cocktail, da varmen og styrken fra spiritus er svær at finde i andre ingredienser. Det ændrer dog ikke på, at en alkoholfri Bramble smager virkelig skønt og forfriskende – og så kan den serveres til både børn og personer, der helst undgår alkohol.
Ingredienser
- 5 cl danskvand
- 2 cl citronsaft
- 2 cl sukkersirup
- 3 cl Crème de Mure
- 1 skive tørret citron
- 120 g knust is
Fremgangsmåde
- Shake citronsaft og sukkersirup.
- Si over i et glas fyldt op med knust is og top af med danskvand.
- Hæld Crème de Mure over bagsiden af en ske. Det lægger sig som et lag oven på cocktailen.
- Pynt med en skive tørret citron og servér.